24 január 2013

Megérkeztünk!!!


Helló Mindenki!

Köszi csajok :-)
Az Indulás2013 január 13.-án 14.30-kor elindultunk Magyarországról és 2013 január 25-én helyi idő szerint reggel 5.20-kor megérkeztünk AUSZTRÁLIÁBA azon belül Perthbe. Közben volt egy kis nászutunk Thaiföldön, de erről majd később írok. Kicsit meg voltunk ijedve a határellenőrzéstől, mert hallottunk olyanról akit innen fordítottak vissza illetve azt is mondták, hogy nagyon szigorú az ellenőrzés mert semmilyen élelmiszert vagy fából készült dísztárgyat stb.. nem szabad behozni . Ehhez képest kb. 10 perc alatt kint voltunk a reptér előtt. Összeszedtük a bőröndöket, útlevél ellenőrzés, majd nagyon udvariasan de határozottan tereltek mindenkit a nemzetisége vízumtípusa és ki tudja mi alapján külön sorokba. A mi csoportunknak kb. 15 fő ( biztos gyanúsak voltunk :-) ) sorba kellett állni, egy kutyus végigszimatolta a sort jobbról balról, egy csajnál talált egy félig megevett almát ott jelzett, Őt udvariasan megkérték, hogy dobja ki a kukába és kész is voltunk irány a kijárat. Az is igaz, hogy mire ide eljutottunk addigra Thaiföldön is és Kuala-Lumpurban is megnézték a vízumunkat és fel sem engedtek volna a gépre ha nincs minden rendben. A Kuala-Lumpuri vámosok nagyon jó fejek voltak végig mosolyogtak viccelődtek velünk még azt is megkérdezték „who is a nice guy in this passport”.:-) Kimentünk a reptér elé ahol meglepődtünk, mert hűvös volt fújt a szél és Mi nem erre számítottunk, de a repülő után már ez is felüdülés volt, mert annyira hideg volt a gépen, hogy Hell végig vacogta az utat még az én kabátomban is.

 A reptér előtt vártak ránk Lilláék akik megígérték, hogy elvisznek minket a szállásra, hogy ne kelljen taxizni és segítenek minket az első napokban ha elakadunk valamiben.( ezúton is köszönjük Nekik :-)) Bepakoltuk a csomagokat a kocsiba ami nem volt egyszerű, de másodjára már mi is befértünk. Elindultunk és csak bambultunk ki az ablakon, minden új tiszta rendezett sehol egy kátyú, viszont van sok PÁLMAFAAAAA , az is igaz , hogy mindenki rossz oldalon vezet. :-) Hét óra körül érkeztünk a szálláshoz ami egy vadonatúj házcsoport egyik tagja kb féléve építették. Bekopogtunk, 3-szor is mire egy álmos fej kinyitotta és beengedett. Későbbre vártak minket. :-) Elbúcsúztunk Lilláéktól és bepakoltuk a bőröndöket. Beköltözködtünk a kis szobánkba, kicsit pakolásztunk és mire végeztünk a család többi tagja is felébredt. Kimentünk a konyhába bemutatkoztunk ismerkedtünk egymással és beszélgettünk kicsit a helyi közlekedésről, árakról, szokásokról. Elszaladt az idő és a házigazdánknak el kellett indulnia iskolába, ezért mi is kaptunk az alkalmon és csatlakoztunk hozzá. Így megmutatta merre van a bolt a buszmegálló, hogy nem az úttest megszokott oldalán kell felszállni a buszra hanem szemben mert az megy az általunk megszokott irányba. Beértünk a városközpontba ahol az iskolák is vannak többnyire és elbúcsúztunk egymástól. Elkezdtük felfedezni a központot. Bementünk az iskolába ahová Hell fog járni, illetve előtte egy másik lépcsőházba mentünk be mert így volt kitáblázva. Ott megkérdeztük, hogy hol az iskola. Egy srác mondta, hogy menjünk a másik lépcsőházba és mutatott egy nagy ajtó felé a lépcső mellett ami akár lépcsőház bejárat is lehetett volna, de nem. Egy WC volt. Bementem nagy lendülettel, majd ki és láttam, hogy a srác már nem bírja tartani magát. Szerintem még most is röhög. :-) Lementünk a földszintre ki az utcára és ott megtaláltuk a másik lépcsőházat. Felmentünk a suliba ahol nagyon kedvesen fogadtak minket és mondták, hogy az iskola csak egy hét múlva fog kezdődni, de nézzünk szét nyugodtan. Körbenéztünk, pár teremben folyt az oktatás inkább irodákra hasonlít mint iskolára, de szimpatikus. Elköszöntünk és mentünk bankkártyát és telefonkártyát csináltatni. Egyik sem volt bonyolult bár a telefon miatt sétáltunk egy keveset, de csak azért, hogy lássuk több cég árait is és a városközpontot is megismerjük. :-) Vodafone mellett döntöttünk. Elég furcsa a rendszer a magyarhoz képest. Nem feltöltős hanem előfizetés amit mi vettünk, ez 30AUD/hó ezért cserébe 300 AUD beszélhetsz úgy hogy a többi ausztrál vodást ingyen hívod és korlátlan ingyen sms-t küldhetsz. Ja és fél giga adatforgalmat kapsz netezéshez ami nem kevés telefonon. És ennél vannak komolyabb csomagok is 35-40-50 AUD/hó. Viszont ha nem beszéled le akkor elveszik az egész és jövőhónapban 30 dolcsiért kezdődik minden elölről. Azt még nem tudjuk mi van ha többet beszélünk mint 300 dollár de előbb utóbb kiderül.

Ahogy ezekkel végeztünk lesétáltunk a folyópartra és megnéztük a Swan Bell Towert meg a HELYIJÁRATOS kikötőt. Mert itt nem csak busz metró vonat van a városban hanem hajó is. Hát még szokni kell. Kicsit üldögéltünk itt de már nagyon meleg volt ezért vissza sétáltunk a belvárosba, hogy megkeressük a szépségszalont ahol Hell dolgozni fog ha lesz elég munka. Még új a szalon és nem biztos, hogy megéri ott ülni egész nap és várni a vendégeket ingyen, amikor az ember el tud menni dolgozni máshová pénzért. Nagyon szép kis szalon, tiszta, modern családias és az egyik sétálóutca folytatásán van, tehát még helyileg is jó helyen van csak még be kell járatni. Bementünk bemutatkoztunk, beszéltünk pár szót a tulajjal utána elindultunk a buszállomásra. Hazafelé megálltunk a Coles-nál és bevásároltunk a vacsorához még pár apróságot. Ezután már csak a vacsora volt hátra. Megismerkedtünk egy másik családdal is akik szintén a lakótársaink és már el is telt a nap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése