09 február 2013

Yanchep park


Új nap új kaland. :-D
 Elhatároztuk, hogy kengurut kell látnunk. Gyors keresés Google-on, hol van a legszebb nemzeti park ami busszal is elérhető. A megoldás busz-vonat-busz-éééééés 3.8 km séta. Megbeszéltük, bevállaljuk. A kenguruk mindent megérnek. El is indultunk korán és amikor már egy órája vonatoztunk, de még a mindig a városban voltunk, kezdett olyan érzésem lenni, hogy ez nincs közel. Átszálltunk a buszra és még zötykölődtünk 1óra 20 percet ( amit a lányok alvással töltöttek ) mire elérkeztünk a végállomáshoz Two Rock-hoz. Itt jött a csalódás. Akit megkérdeztünk senki sem tudta, hogy merre van a nemzeti park. Kezdett gyanús lenni a dolog. Kisétáltunk a kilátóhoz és néztük a kikötőt. Na ebből ma már nem lesz kenguru, gondoltuk.

Two Rocks kikötő
Ekkor Ákos észrevett az üzletek közt egy utazási irodát és bement érdeklődni. Vártunk, vártunk, eltelt pár perc és jött ki, hogy kapjuk össze magunkat, mert az iroda tulaja elvisz minket. Ez milyen már? Otthon van ilyen? Jött a pasas elkísért minket a SAJÁT nem céges kocsijához beültetett és elindultunk. Azt mondta, hogy mutat valamit mert ezt látnunk kell. Elvitt minket a partra, mert neki ez a kedvence. Lagoon Beach a neve és tényleg gyönyörű. Fele fehér homok fele szikla. Fürdeni is jó meg búvárkodni is. Kicsit fényképezgettünk és megbeszéltük, hogy ide el fogunk jönni ha lesz kocsink. Vissza ültünk a kocsiba és a sofőrünk már robogott is tovább velünk.


Lagoon Beach
Megmutatta, hogy hol kellett volna leszállni a buszról ( kb 5-6 megállóval hamarabb (-: ami olyan 6-8 km ) Megállt a bejáratnál, ott beszélgetett a pénztárosnővel valamit ( gondolom azt, hogy a hülye magyarok gyalog jöttek ide ahova az ausztrál még kocsival se nagyon ) és bevitt a parkba minket kocsival, ezzel megspórolva nekünk a 20 dolláros belépőt. Még kicsit beszélgettünk vele majd Ő „elsietett” dolgozni. Van ilyen Magyarországon is? Vad idegen külföldi családot beültetsz a kocsidba, elviszed a kedvenc helyedre utána csak úgy beviszed a vadasparkba ? Jó ez csak költői kérdés volt.
Hát a park az kicsit nagyobb mint gondoltuk (-: . Kocsival kellene közlekedni a parkon belül is.
De azért így is feltaláltunk magunkat. Sétáltunk sétáltunk egy kis dombra lecsücsültünk (-:
Ettünk ittunk, hogy ne keljen akkora csomagot cipelni visszafelé. Egyszer csak megláttunk egy kengurut szabadon kószálni. Elindultunk felé hátha megtaláljuk. Mikor odaértünk láttuk, hogy az árnyékban egy szép nagy gödröt ásott a mellső lábaival és pont amikor megérkeztünk beleheveredett. Meg sem mozdult. Amikor már csak kb. 2 méterre voltunk tőle akkor gondolta úgy, hogy terhes a társaságunk és elugrált.

Később megnéztük a koalákat is, de nem mutattak túlzott aktivitást. Nem is csodálom ebben a melegben.Olyanok voltak mint akik tegnap este nagyon csúnyán berúgtak. Össze vissza lógtak a fán, volt olyan amelyik ült lovaglóülésben a törzs és a faág találkozásánál arccal a fa felé és a fejét a fatörzsének támasztotta. Amikor 2 óra múlva ismét arra jártunk semmi sem változott mindenki ugyanúgy feküdt, lógott. Lehet, hogy nincs is már évek óta élő koala, csak kitömött .Az ausztrálok meg mindenkinek azt mondják, hogy ezek nagyon lusta állatok.

Másnaposok :-D


Amikor másodjára voltunk a koaláknál akkor a bozótból előugrott két nagy kenguru egyenesen felénk. Egy pillanatra megtorpantak a kerítésnél, de a kisebb átbújt alatta a nagyobb meg átugrotta, és már ott sem voltak. Mindezt 1-1.5 méterre tőlünk. Sok mindent láttunk még leginkább madarakat mindenféle színben. És hallgattuk a kookaburra-k nevetését. Mint ha a dzsungelben lettünk volna.

Kookaburra

Valami csirke :-D
Eltelt az idő, és el kellett indulni, hogy elérjük a buszt mert innen gyalog egy hét
alatt sem érünk haza. A park bejáratától már csak 3.8 km-t kellett sétálni a buszmegállóig tűző napon 40 fokban. A csajok nem igazán élvezték. Útközben láttuk ahogy terjeszkedik a város. Mindenhol lakóparkok épülnek. Van ahol még csak a parcellázás folyik, de már az automata öntöző locsolja füvet a közterületeken, hogy mire idejönnek házat építeni szép legyen a környezet. Olyanok mesélték akik egy éve vannak itt, hogy amióta ők itt vannak a vonat végállomása két állomással kijjebb került azon a vonalon ahol ők járnak nap mint nap. Tehát fejlődik a város. Heti ezer ember költözik ide. Ahogy vonszoltuk magunkat az úton a hőségben, megállt mellettünk egy srác és megkérdezte, hogy van-e valami bajunk , kell-e segítség. Mondtuk, hogy köszi jól vagyunk, de azért jól esett, hogy ha bajban lennénk nem kellene sokat várni arra, hogy akár kérés nélkül is segítsen valaki.

 Elértünk a buszmegállóba és két percen belül jött is a busz. Felszálltunk de most kimondottan jó volt, hogy ment rajta a klíma ezerrel. A lányok megint alvással töltötték a buszutat.
Kipihenték a sétát. Átszálltunk a vonatra amiről leszálltunk Joondalup-nál, mert meg akartuk nézni ezt a suburbot is, és Hell csomagját is össze kellett szedni amit otthonról küldtek. Nagyon aranyos kis városrész ez, olyan európai. Lesétáltunk a közeli parkba ahol megettük a maradékokat örültem, hogy nem kell tovább cipekednem, átbeszéltük a napi élményeket amikor megjött Lilla és a barátja. Hozták Helga csomagját amit az Ő címükre küldettünk, mert amikor indultunk még nem tudtuk, hogy a mi címünk mi lesz. Végreeee megint van mit cipelni (-: . Kicsit dumáltunk, megbeszéltük, hogy valamikor strandolunk egyet és elbúcsúztunk. Visszasétáltunk a vonatállomásra felszálltunk a vonatra majd a buszra és már otthon is voltunk. Hááát kalandos egy nap volt (-:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése