13 április 2013

Költözés :-)


Először is elnézést kérünk mindenkitől aki követi az életünket, hogy ilyen sokáig nem volt friss bejegyzés, de a költözködés miatt eléggé elfoglaltak voltunk.

BEKÖLTÖZTÜNK AZ ELSŐ SAJÁT AUSZTRÁL BÉRLEMÉNYÜNKBE !!! :-)

A történet egy szerdai napon kezdődött. Délután 5-re kellett mennünk az ingatlan ügynökségre, hogy aláírjuk a papírokat és átvegyük a kulcsokat. Elég érdekes volt, mert Helgának 6-ra vissza kellett érnie a SPA-ba dolgozni. Azt terveztük, hogy hamarabb odamegyünk, hogy haladjunk. 15.15-kor volt vége Hell iskolájának én pedig ott vártam a suli előtt mint Pom-Pom. :-) Mivel ekkor még csak autónk volt, GPS-ünk nem, így a google térkép útvonaltervezőjével készített jegyzetekkel felszerelve nekivágtunk az útnak. Természetesen eltévedtünk. Nem is kicsit :-). Idegeskedés, telefon az ingatlanirodába, késünk. Kocsikázás.Újabb telefon segítsenek merre kell menni. A válasz nem tudnak segíteni írjuk be az Iphone-unkba a címet és az odavezet. Mert itt ugye még a 80 éves indiai nagymamának is okostelefonja van, mivel nem lehet mást kapni. Természetesen nem értünk oda időre így áttettük csütörtökre az időpontot. Az az igazság, hogy mire rájöttünk merre kell menni (sokkal egyszerűbben és gyorsabban mint a google írta) addigra már késő volt, mert itt a munkaidő szent,és senki nem dolgozik tovább. Az ötödik sípszó a munkaidő végét jelzi. :-)
No Worries! Másnap ismétlés. Kicsit korábban mentem az iskolához, és egy GPS-t is kértem kölcsön, biztos ami tuti. Időben odaértünk és végighallgattunk egy másfél órás előadást arról, hogy mit nem szabad csinálnunk. Pl.: Nem verhetünk a falba szöget, hogy képet akasszunk rá, nem lehet medencénk (még felfújható sem) gondoznunk kell a kertet kiköltözés után takarító céggel kell kitakaríttatni stb.... Kifizettük a bondot meg az első két hetet, aláírtuk a papírokat és megkaptuk a kulcsokat 1-1 darabot. A garázsnyitó miatt szólni kellett mert el akarták felejteni, nekünk viszont nem sok kedvünk volt még egyszer vissza kocsikázni. Érdekesség, hogy garázsnyitót kettőt adtak viszont kulcsot másoltatni kell hogy mindkettőnknek legyen, ami itt nem olyan olcsó mint otthon, és szerintem simán belefért volna a bérleti díjba.
Pénteken költözés. Reggel Hell elment iskolába én pedig bepakoltam a kocsiba és kivittem egy adagot a holmijainkból. Hihetetlen, hogy ilyen rövid idő alatt annyi cuccunk lett, hogy nem volt elég egy forduló, pedig a kocsi 7 személyes kisbusz és nem voltak benne csak az első ülések. Kint ért az első csalódás. A ház ugyanolyan koszos volt mint két héttel ezelőtt. Simán bekötözhettünk volna már két hete is, eddig ugyanis arra vártunk, hogy kitakarítsák a házat. Kipakoltam a cuccokat és elmentem tisztító szereket venni, majd hozzáláttam a mi fürdő és hálószobánk meg a konyha kitakarításához. Délután hívott a tulaj, hogy hozza a szállító a bútorokat meg a hűtőt, mosógépet stb... amit megígért. Elmeséltem a takarítást amire azt mondta, hogy akkor jön Ő is. Mire ideért már mindent kipakoltunk a szállítókkal. Szétnézett majd elég idegesen felhívta az ingatlan irodát. Nagyon hiányos az angol tudásom, de a „Liar Bitch” szerintem nem köszönés, mégis így indult a beszélgetésük. :-D Jó 5 perces ordítás után (nem kímélte őket) letette és elnézést kért tőlem az állapotokért. Elmesélte, hogy az előző lakók drogosok voltak nem fizettek, nagyon lelakták a házat és elég nehéz volt őket kirakni. Ezért is beszél mostanában indulatosan az irodával. :-)Mondtam, hogy No Worries Mate!Aztán folytattam a takarítást.
Este visszamentem Hell-ért a munkahelyre, együtt elmentünk a maradék cuccunkért, elbúcsúztunk az eddigi szállásadóinktól és „haza” kocsikáztunk. Az új hely 54 km-re van a citytől ami nincs közel, viszont reggel vonattal 35 perc az út ami nem sok ahhoz képest, hogy a régi hely kb 8-10 km-re volt a citytől de csak busz közlekedés volt és a reggeli dugó miatt ugyanennyi ideig , vagy tovább tartott az út. Az első hétvége gyorsan eltelt Hell dolgozott én meg a házat takarítottam, bútorokat rendezgettem. Végre minden tiszta. Még a kertet kell rendbe tenni mert nagyon el van hanyagolva, de folyamatban van az is. Voltunk a K-mart-ban bevásároltunk konyhai, háló és fürdőszoba felszerelésekből, berendeztük a fürdőszobákat és a vendégszobákat is.
Sőt a legfontosabbal a Hell Szépség Szalonnal is elkészültünk. :-) :-) :-)


A konyha a fél nappali és az étkező

Esti program :-)

A szomszédok ( Tiszta Lilaakác köz ) :-)
H E L L    S Z A L O N

Szalon
A harmadik héten már volt egy albérlőnk is ami jelentős segítség a kiadások leszorításában. A srác nagyon szimpatikus, Bangladeshben született de már Ausztráliában járt egyetemre. Orvosként végzett Sydneyben és most itt kapott egy 4 éves szerződést. Állandóan beszél ami nagy segítség nekem az angol tanulásban. Jó házigazdához illően megmutattam neki a környéket, a buszmegállót, a vonatállomást, a boltokat, még a munkahelyét is, csak, hogy egész nap beszélgessünk. Kell a gyakorlás.
Intéztünk internetet is a házba ami nem volt egyszerű kb. 2 hétig tartott bár volt közben egy húsvéti munkaszünet is, de ez nem ért váratlanul mert a többiek blogjából olvastam, hogy itt ez döcögősen megy.
Húsvétkor kihasználtuk, hogy Hell-nek volt egy szabadnapja és szétnéztünk a környéken délután pedig lementünk a partra napozni és sörözni. (5 percre sincs kocsival) Csináltunk pár képet, kicsit lazítottunk, este még egy kis Skype-ra is volt idő, de nagyon gyorsan eltelt a nap
Hát most ennyi.

SNAKES !!!  :-)

Part ameddig a szem ellát


1 megjegyzés:

 1. Sziasztok!

  Végig olvastam a blogotokat nagyon tetszik, szeretném felvenni a kapcsolatot veletek privátba ha lehetne lenne pár kérdésem, mert mi is készülünk ki, ha lehetne akkor részletesebben privátba.
  Köszi előre is várom a válaszotokat.
  Üdv,
  Kovács Lehel

  VálaszTörlés