05 május 2013

Egy hónap szórakozás :-)


A sok szürke hétköznap után úgy alakult, hogy ez a hónap a szórakozásról szólt. Április 8-án pénteken küldött Helga főnökasszonya egy sms-t, amiben rákérdezett, hogy szeretjük-e az operát és a balettet? Kicsit félve igent mondtunk, bár otthon nem kedveltük igazán a műfajt. De végre adódott egy alkalom ahová ki lehet öltözni, mert a papucs rövidnadrág kombó már állandó viseletté vált. Akkor holnap este gyertek a szalonba 6 körül. Mire odaértünk, már majdnem mindenki ott volt, és meglepetés svédasztal és pia hegyek vártak minket. Mivel késésben voltunk az odafelé vezető úton kicsit túlléptük a sebességhatárt a kocsival (100 helyett kb 105-el mentünk!!! de itt ezt is nagyon komolyan veszik ) így most várjuk a fényképet. Mikor ezt írom már 20 nap eltelt és még semmi, pedig mind a ketten láttuk a villanást. Azt mondják a tapasztaltabbak, hogy 2 - 4 napon belül ki szokott érni a csekk, tehát most nem tudjuk mi van? Vagy a költözés miatt nem találnak minket a rendszerben vagy káprázott a szemünk. (-: Ettünk, ittunk beszélgettünk és már késésben is voltunk. Gyorsan taxiba ült mindenki és irány a Perth Concert Hall. Természetesen elkéstünk, ami opera esetén elég kínos, nem is mehettünk be azonnal, várnunk kellett pár percet és két ária között kellett „beszaladnunk” Az előadás OPERAMANIA néven futott és a moszkvai Novaya Opera művészei adtak elő Tchaikovsky, Puccini, Mozart, és Johann Strauss műveket két felvonásban. A Varázsfuvola, a Sevillai borbély, a Carmen és a Diótörő legismertebb részei, áriái voltak keverve.
Nagyon élvezetes volt mert a balett nagyon látványos volt, az énekes részeknél az áriák alatt az énekesek mögött óriás kivetítőn képeket vetítettek amikor pedig csak a zenekar játszott akkor egy kis humorral dobták fel az egészet. Igazán jó élmény volt. Előadás után visszasétáltunk a szalonba és morzsa-party-t rendeztünk, majd elbúcsúztunk egymástól és mindenki hazament.

Készülünk az Operába :-)
 
Vissza tértek a hétköznapok egészen péntekig. Szombaton ugyanis cirkuszba mentünk (-:
Mivel a világhírű Cirque du Soleil, OVO című turnéjának egyik állomása Perth így jött az ötlet, hogy nézzük meg. A forgatókönyv ugyanaz mint az előző hétvégén, találkozó a szalonban, pizza, bor, taxi. Most nem késtünk el, viszont még nem volt jegyünk. A netes rendszer szerint telt ház volt, de mi azért oda mentünk, mert mindig van aki nem megy el pedig van jegye. Bejött. A kezdés előtt pár perccel eladják az üres helyeket kedvezményesen, mivel azok már egyszer ki lettek fizetve. Mondjuk ehhez kell az a profizmus ahogy az egész rendszerük működik. Olyan és akkora sátrat építettek amiben eszembe sem jutott, hogy ez az egész csak ponyva. Hatalmas aula a bejáratnál, büfékkel műsorfüzet és relikvia árusító szigetekkel felettük hatalmas kivetítőkkel amin folyamatosan reklámozzák a többi turnéjukat, szociális helyiségekkel. Az egész akkora területen, hogy a nézőtéren ülő több mint 2500!!! ember a szünetben kényelmesen elfér és a büfében sem kell 3-4 percnél többet várnia. Minden a profizmusról szól, az előadás pedig feledhetetlen volt. Szinte tátott szájjal bámultunk végig mintha újra kisgyerekek lennénk akik először látnak cirkuszt. Az első óra végén amikor elérkezett a szünet szinte úgy kellett ki küldeni az embereket a büfébe, mert annyira az előadás hatása alatt volt mindenki, hogy ülve várta a következő attrakciót. Alig vártuk, hogy vége legyen a szünetnek és mehessünk vissza. A második felvonás még jobban felépített és még látványosabb volt mint az első. A műsor végén pedig a közönség bő negyedórás álló tapssal jutalmazta a művészeket.
A Fővárosi Nagycirkusz beférne az előtérbe :-)

A nézőtéren nem engedtek fotózni :-(

 
Ezek után ismét egy hét iskola és munka következett, majd a hétvégén el látogattak hozzánk Hell osztálytársai, legalábbis az európai szekció. :-) Szlovákia, Lengyelország és Olaszország képviselői.
Beszélgetés közben kipróbáltuk a vanília fagyit vodkával, ami állítólag lengyel specialitás, de ahogy a csajok keverték ez inkább vodka volt vanília fagyival. :-) Délután elgurultunk a közeli Rockingham Beach-re sétáltunk beszélgettünk, csináltunk pár fényképet, majd mivel elszaladt az idő, kivittük őket a vonatállomásra, hogy haza tudjanak menni.
Made in Europe!  (-:

 
Ismét visszatértünk a napi rutinhoz kb szerdáig, amikor is elkezdtünk szervezkedni, vásárolni, sütit csinálni. Ugyanis 28.-án tartottunk egy kis barbecue-val összekötött házavató bulit. Amire meghívtuk az összes ismerőst. Sajnos nem tudott mindenki eljönni, de így is nagyon jól sikerült. A maradék sör pedig nem fog ránk száradni szerintem. :-) Képviselte magát Magyarország, Ausztrália, Banglades, Írország, és Új Zéland is. :-) Mivel ezen a napon volt a születésnapom, így azt is megünnepeltük egy füst alatt.
Mivel jövőhétvégére meghívást kaptunk egy dupla birthday partyra, illetve születésnapomra mozijegyet és Adventure Park belépőt kaptam ajándékba, az az érzésem, hogy nincs még vége a sorozatnak. :-)
A desszert

Torta szeletelés

Ilyen egy naplemente Perthben
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése